Hoog contrast  Hoog contrast  | Hoog contrast uit  | Kleine lettergrootte Normale lettergrootte Grote lettergrootte   |  Volledige breedte   |   FR

Kunst in het Jan Yperman Ziekenhuis

 

Het Jan Yperman Ziekenhuis werd gebouwd met subsidies van de Vlaamse Gemeenschap. Een klein deel van het budget moet besteed worden aan "geïntegreerde kunst". Dit betekent dat het kunstwerk echt deel moet uitmaken van het gebouw. 

Op zoek naar een origineel ontwerp, schreef het Jan Yperman Ziekenhuis een wedstrijd uit en werd er een kunstcommissie opgericht. Uit 25 kandidaten werden enerzijds het kunstenaarsduo David Neirings en Mo Becha weerhouden en anderzijds Koen De Decker.

Parkscène # 01

Via de techniek van zandstraling, een zonlichtfilter en kleine luidsprekers die op het glas werden bevestigd, is er een installatie voorzien die verschillende zintuigen aanspreekt. Zo produceren de luidsprekers geluiden van spelende kinderen en rustgevende klanken. Hierdoor ontstaat het idee dat je door een park wandelt.

Black eyed beauty

Dit project bestaat uit een bollenstructuur op centrale zones van de nieuwbouw. Het zijn zwarte, glanzende bollen waarin een weerspiegeling en reflectie van zichzelf gecreëerd wordt bij het kijken in de bollen.

Geboorte

Kunstenaar Pieter Boudens maakte het kunstwerk dat op de nieuwe materniteit te zien is. Alle voornamen van de baby's die in 2007 het levenslicht zagen - zowel op de campus in Ieper als in Poperinge - werden in stenen zuilen gebeiteld.

Bouge - Reis rond de wereld

Een graffitimuur "Bouge" siert de nieuwe revalidatiezaal van het ziekenhuis. En ook de pediatrie wordt opgefleurd door verschillende landschappen die op de muur geschilderd werden.

NAAR BOVEN Naar bovenn
Jan Yperman Ziekenhuis - Briekestraat 12 - 8900 Ieper - 057 35 35 35 - info@yperman.net
Colofon  |  Routeplanner & wegbeschrijving  |  Contact  |  Sitemap  |  Cookiebeleid  |  Disclaimer