Hoog contrast  Hoog contrast  | Hoog contrast uit  | Kleine lettergrootte Normale lettergrootte Grote lettergrootte   |  Vaste breedte   |   FR

Bezoek 3e kleuter SFI Poperinge

Op donderdag 29 januari kwam de derde kleuterklas van het Sint-Franciscusinstituut uit Poperinge langs in het Jan Yperman Ziekenhuis.

Spoed

De kleuters brachten eerst een bezoek aan de spoeddienst, waar ambulancier Filip uitleg gaf over de 100 en de MUG. De leergierige kleuters kwamen alles te weten over alle apparatuur die gebruikt wordt in de ambulance. Zo werd getoond hoe er zuurstof wordt toegediend, welke hulpmiddelen er gebruikt worden bij een ongeval, ...

De groep werd ook vergezeld door Evelyn Haghedooren. Zij is de mama van een van de kleuters, en werkt op de spoedafdeling. Na de uitleg van ambulancier Filip, nam ze met de kleuters nog een kijkje in de pediatrische box op de spoeddienst. Hier legde Evelyn uit hoe een kindje verzorgd wordt als het op de spoedafdeling opgenomen wordt.

Radiologie

Na het bezoek aan de spoedafdeling, werd de weg vervolgd naar de dienst Radiologie. Daar toonde verpleegkundige Ann hoe er een foto gemaakt wordt. Een dappere kleuter mocht plaatsnemen op het toestel, zodat er goed kon uitgelegd worden op welke manier men een foto neemt.

Pediatrie

De laatste afdeling die bezocht werd, was de kinderafdeling. Op de pediatrie werd eerst en vooral een bezoekje gebracht aan het dokterslokaal. Daar werd uitgelegd hoe een onderzoek verloopt. De kleuters mochten zich even dokter wanen, want ze mochten het onderzoek zelf uitvoeren. Zo luisterden ze naar de hartslag met de stethoscoop, keken ze of de oortjes in orde waren, ...

Na het onderzoek ging de rondleiding verder op de pediatrie. Er werd een bezoek gebracht aan een kamer en de speelkamer van de kinderafdeling.

De rondleiding werd afgerond met een drankje en de kleuters kregen ook nog een kleine attentie mee naar huis.

 

De foto's van dit bezoek werden ons bezorgd door juf Nancy, leerkracht van het derde kleuter van het Sint-Franciscusinstituut Poperinge.

 

NAAR BOVEN Naar bovenn
Jan Yperman Ziekenhuis - Briekestraat 12 - 8900 Ieper - 057 35 35 35 - info@yperman.net
Colofon  |  Routeplanner & wegbeschrijving  |  Contact  |  Sitemap  |  Cookiebeleid  |  Disclaimer