Hoog contrast  Hoog contrast  | Hoog contrast uit  | Kleine lettergrootte Normale lettergrootte Grote lettergrootte   |  Volledige breedte   |   FR

Medische beeldvorming

Secretariaat Medische beeldvorming:
Telefoonnummer: 057 35 74 00

CT
Digitale zalen
Echografietoestel
Radiologisch kabinet

CT


Bij zijn intrek in de nieuwbouw beschikte de dienst radiologie over een gloednieuwe CT-scan: de 64 slice CT. Sinds eind februari 2011 werd er een nieuwe CT-scan in gebruik genomen "CT Siemens Definition Flash". Die flash mag letterlijk genomen worden, want het onderzoek verloopt tien keer sneller dan met de 64 slice CT.

De stralingsdosis van de nieuwe CT-scan ligt tot tien keer lager, maar de grootste troef van deze CT-scan zijn natuurlijk de beeldprestaties. Het staat nog in geen enkel ander ziekenhuis in West-Vlaanderen.

De 64 slice CT zal verhuizen naar de campus Poperinge.


(terug)

Digitale zalen

Op de nieuwe radiologielocatie zijn tevens twee nieuwe digitale zalen voorzien. Filmplaten behoren weldra tot het verleden: alle beelden die gemaakt worden, gaan rechtstreeks naar de computer.

(terug)

Echografietoestel

Echografie


Een nieuw echografietoestel is de kers op de taart. Dit apparaat kan beter weke delen onderscheiden, zoals pezen en spieren. Bij borstonderzoeken kunnen we met het toestel (zonder RX stralen) ook beter bepalen of borsttumoren goedaardig of kwaadaardig zijn.

(terug)

Radiologisch kabinet

Ook in het radiologisch kabinet in de Klaverstraat stapt het borstonderzoek een nieuw tijdperk binnen.

Met het gloednieuwe, digitale mammografietoestel kan het mammogram op zeer grote beeldschermen afgebeeld worden. Dat heeft enkele voordelen ten opzichte van het lezen van een beeld op film.Het contrast is tot vier maal groter, de borst kan uitvergroot worden en de vergelijking met vorige onderzoeken is eenvoudiger. Directe digitale mammogrammen verminderen bovendien de stralenbelasting met ongeveer 40%.

Door integratie in het beeldverwerkingsysteem PACS worden de onderzoeken elektronisch opgeslagen en indien nodig uitgeprint of op een digitale drager gezet. Dit maakt het makkelijker om beelden op te vragen of te vergelijken.

De digitale mammografie in de Klaverstraat voldoet aan de Europese Guidelines opgelegd door de Vlaamse overheid. Een dagelijkse digitale kwaliteitscontrole zorgt voor een constant en optimaal onderzoek.

(terug)

NAAR BOVEN Naar bovenn
Jan Yperman Ziekenhuis - Briekestraat 12 - 8900 Ieper - 057 35 35 35 - info@yperman.net
Colofon  |  Routeplanner & wegbeschrijving  |  Contact  |  Sitemap  |  Cookiebeleid  |  Disclaimer